کرزی صدها میلیون دالر از محل کمکهای خارجی به مردم افغانستان به طالبان داده تا آنان دوباره تجدید قوا کنند. حالا به عنوان نماینده طالبان به آلمان رفته است | ||||
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۳ ۱۴۰۴/۴/۲۱ | کد خبر: 177602 | منبع: |
پرینت
![]() |
رسانههای آلمان: کرزی به عنوان نماینده با صلاحیت طالبان، با مقامهای امنیتی آلمان محرمانه گفتگو کرده است.
رسانههای آلمانی گزارش داده اند که اخیراَ ریيس پیشین اداره استخبارات این کشور با حامد کرزی، رییس جمهور سابق افغانستان در برلین ملاقات کرده است. کرزی از چه موقفی و روی چه موضوعاتی در این دیدار صحبت کرده است؟
کرزی از چه موقفی و در مورد چه با مقام سابق آلمانی گفتگو کرد؟
کرزی در نقش میانجی؟
دفتر حامد کرزی در این رابطه معلومات نداده است و به سوال دویچهوله نیز پاسخ نداد.
اما دو مقام سابق دیگر افغانستان که با کرزی روابط نزدیک دارند و در این جلسه حضور داشته اند، نقش میانجیگرانه کرزی و صحبت در مورد اخراج پناهجویان را رد کردند.
دکتر رنگین دادفر اسپنتا که در زمان حکومت کرزی به عنوان وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی کار کرده بود، به روزنامه «زود دویچه سایتونگ» گفته است که کرزی در این دیدار مطمئناَ ماموریت میانجیگرانه نداشته و چنین آرزویی هم ندارد.
به گفته اسپنتا، صحبتهای کرزی بیشتر در مورد تامین حقوق و آزادیهای شهروندان افغانستان و موضوع «تشکیل یک حکومت انتقالی فراگیر» برای یک مرحله گذار تا زمان تصویب یک قانون اساسی متمرکز بوده است.
حامد کرزی از محدود چهرههای سیاسی است که بعد از تصرف قدرت توسط طالبان در افغانستان مانده اند و در چهار سال اخیر سفرهای بسیار محدود به آلمان و در کل به خارج داشته است. گزارشهایی وجود دارد که او تحت محدودیتهای طالبان زندگی میکند.
در مورد این که این دیدار به ابتکار کدام جانب صورت گرفته است نیز اظهارات متناقض است.
هانینگ گفته است که این دیدار به درخواست جانب افغانستان برگزار شد، اما حمید صدیق گفت که این دعوت نان ظهر در هوتل ادلون برلین از سوی این مقام سابق آلمانی صورت گرفته بود.
بعد از نشر این گزارش در روزنامه «بیلد»، آگوست هانینگ در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «ولت» جزییات بیشتر داد، اما تاکید کرد که این دیدار یک گفتگوی رسمی به فرمایش حکومت آلمان با اداره طالبان نبوده است. او افزوده است: «من هیچ ماموریتی از سوی حکومت فدرال ندارم و آنها حتی از آن اطلاع هم ندارند.
ایجاد شهرکی برای مهاجران اخراجی؟
این موضوع در حالی توسط رسانههای آلمانی بازتاب یافته که هر دو جانب این دیدار به صورت رسمی از کشورهای خود نمایندگی نمیکنند.
ریيس پیشین اداره استخبارات آلمان «بیاندی» به فرستنده تلویزیونی «ولت» آلمان گفته است که در این دیدار در رابطه به ایجاد یک زون تحت مدیریت آلمان برای افغانهای اخراجی در افغانستان بحث شد تا شرایطی برای «بازگشت خوب و منطقی» آنها مهیا شود.
هانینگ به «ولت» گفته است: «ایده این است که در افغانستان تاسیساتی، یک روستا و شاید حتی یک شهرک ایجاد شود، جایی که مردم [اخراج شدگان] بتوانند اسکان داده شوند، جایی که آلمان نیز بتواند از آنها مراقبت کند، تا آنها در آنجا حرفه بیاموزند، و آنها با مهارتها و فرصتهایی که در آنجا ارائه میشود، به اصطلاح در جامعه افغانستان ادغام شوند.
هانینگ مدعی شده است که کرزی موضعی باز نسبت به این طرح داشته است. او به «بیلد» گفته است که کرزی رعایت «احترام و کرامت انسانی» را پیششرط اخراجها عنوان کرده است.
او با اشاره به این که یک وزارت امور مهاجرین و عودتکنندگان در افغانستان وجود دارد، افزوده است: «معلوم شد که آمادگی برای گفتگو با آلمان در مورد ممکن ساختن چنین بازگرداندن [پناهجویان] نیز وجود دارد.
از آنجایی که حکومت آلمان اداره طالبان را به رسمیت نمیشناسد و مناسبات دیپلماتیک ندارد، اخراج پناهجویان افغان، در گام نخست آنهایی که مرتکب جرم شده اند، یک موضوع جنجالی است. طرح وزیر داخله آلمان در مورد مذاکرات مستقیم با طالبان به این مقصد در داخل حکومت نیز مخالفانی دارد.
در گزارش دیگری امده است کرزی در زمانی که رییس جمهوری افغانستان بود، طالبان را برادر خطاب میکرد. رویکردی که از سوی جریانهای مخالف طالبان، طالب پروری براساس تعلقات قومی دانسته میشد.
در آن زمان برخی از رسانهها فاش کردند که کرزی صدها میلیون دالر از محل کمکهای خارجی به مردم افغانستان به طالبان داده تا آنان دوباره تجدید قوا کنند.
گفته میشود از جایی که جامعه جهانی طالبان را به رسمیت نمیشناسند، احتمالا حامد کرزی میخواهد خود را برای گرفتن قدرت در رزیم طالبان نقش ریاست جهموری را به عهده بگیرد.
محمود منجم زاده
>>> ضرب المثل داریم که بعد از گ زدن چهار زانو شیستن چه فایده میکند اینها همه دو دسته جائی را بنام افغانستان که مردمان آن خود را با غیرت جنگجو و دلاور و ما امپراطوری های جهان را شکست دادیم و بالاخره به دال خور هاتسلیم دادند و وضعیت برای همه معلوم است . حالا این مذاکرات چه فایده میکند ؟؟؟؟ چند نفر رهزان قاتل و وطن فروش آمدند که ما سیاست مدار و از فلانه خاندان و قوم ما بهترین وووووو
حیف تاریخی که ما داشته و داریم که تمام آن دروغ و لاف ، امپراطوری ها دیدند که ازین مردم چیزی جور نمیشود بین شان نفاق بیندازید و پادشاهی کنید برای مطالحه کتاب شبخون افغان را بخوانید بعدا معلوم میشود که حاجت به گفتن نیست