یا شرقی یا غربی
 
تاریخ انتشار:   ۱۰:۴۶    ۱۴۰۴/۴/۲۱ کد خبر: 177601 منبع: پرینت

تقریبا همزمان با صدور حکم بازداشت ملاهبة الله رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی قاضی القضات طالبان به اتهام نسل کشی و جنایت علیه بشریت توسط دادگاه لاهه، مجمع عمومی سازمان ملل متحد‌ هم قطعنامه‌ای درباره وضعیت افغانستان با ۱۱۶ رأی موافق، دو رأی منفی و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب رساند.
اسراییل و آمریکا به این قطعنامه رای منفی دادند و ایران، روسیه، چین و هند، رای ممتنع.

از قطعنامه سازمان ملل و حکم دادگاه لاهه میشود فهمید که کشورهای دنیا، نگران وضعیت افغانستان و به ویژه نگران وضعیت حقوق بشر در این کشور هستند.
با این حال، همسایگان افغانستان، به قطعنامه سازمان ملل، رای ممتنع دادند.
چرایی رای ممتنع همسایگان تا حدی قابل درک است.
روسیه درگیر جنگ اوکراین است و ایران، پس از یک جنگ نفس‌گیر با اسراییل و آمریکا، آماده یک نبرد احتمالی دیگر.

طبیعی است که ایران و روسیه، نگرانی های امنیتی قابل توجهی از سوی افغانستان داشته باشند و به دنبال این باشند که اداره طالبان را به یک دشمن فعال تبدیل نکنند.
ایران، برای اینکه بتواند خود را آماده نبرد سهمگین جدیدی با آمریکا و اسراییل نماید، حتی نسبت به تحرکات آذربایجان - که متهم به همکاری علنی با اسراییل در جنگ پیشین است - نیز سکوت اختیار کرده و این سکوت، از نظر نظامی، توجیه منطقی دارد.
بنابراین از نظر استراتژیست های نظامی کاملا منطقی است که ایران در شرایط فعلی، از هر اقدامی که طالبان را تحریک کند و بهانه قرار گرفتن آنها در مسیر اقدام علیه ایران را فراهم نماید خودداری کند.

روسیه هم با چنین منطقی، تصمیمات اخیر خود را گرفته است.
اما آنچه که بهت آور است، رای منفی آمریکا و اسراییل به قطعنامه سازمان ملل است.
هرچند که انتظار می‌رود روسیه در رسمیت دادن به اداره طالبان تنها بماند و نه ایران و نه کشورهای غربی، تصمیم مشابهی را در دستور کار نداشته باشند، اما رای منفی آمریکا و اسراییل به قطعنامه سازمان ملل علیه طالبان، میتواند سیگنال واضحی از سوی اینها به طالبان باشد.

برای آمریکا‌و اسراییل، تمام جنایات طالبان و اعمال ضد حقوق بشری این گروه قابل چشم پوشی است و اگر این گروه، به همراهی با آمریکا در تحولات منطقه‌ای ادامه دهد، علاوه بر پشتیبانی های مالی و لجستیکی، از حمایت های سیاسی هم برخوردار خواهد بود حتی اگر به رسمیت شناخته نشود.
رای منفی آمریکا و اسراییل به قطعنامه ضد طالبان سازمان ملل، در واقع پاسخی به رسمیت یافتن اداره طالبان توسط روسیه بود.
اکنون بار دیگر مقامات طالبان با دریافت این سیگنال، به محاسبه سود و ضرر انتخاب های احتمالی خود میان شرق و غرب مشغول خواهند شد.

سید احمد موسوی مبلغ


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
شرقی غربی
سازمان ملل
نظرات بینندگان:

>>>   ایران با خروج ظالمانه مهاجرین آب به آسیاب دشمن انداخت ، مردم افغانستان که در کنار مردم ایران در جنگ با اسرائیل و امریکا بودند بعد ازین آن جوش و خروش را نخواهند داشت و حتا می توانند شکار دسایس شوند . سیاست این است که اسرائیل به آن بازی می کند .

>>>   طالبان هیچ وقت شرقی نمیشه خودی طالبان شرقی شدن به سود ایشان نیست به ضررایشان است طالبان ازشرقی هابه بهانه مختلف ازشرقی اخاذی میکنند طالبان این راهم درک میکنندبه توافق پنهانی به امریکا به قدرت امده هیچ وقت برخلاف منابع امریکا کارنمیکنندکشور ایران به اسرایل در تقابل است ازیک سو به خروج ماجرین افغان پرداخته خروج که ماجرستیزی ظلم ازار اذیت توهین تحقیر خالی کردن جیب ماجرین جریان داره به نظر ما این ماجرستیزی درآینده زیرسایه طالبان به یک دشمنی خطرناکتر ازاسرایل نشوه درآینده برای طالبان یک دست آویز هم شود به ایران بگوید این همان ماجرین خاطره بدی که ازشما داشته واز توان ما نیست ازسوی دیگر امریکا واسرایل از خروج بی سرسامان افغان ها پایکوبی داره این خروج تحقیر توهین خدای نکرده به دشمنی ابدی تبدیل نشوه خودی کشور ایران اب بدست خود به آسیاب دشمن می ریزد این خروج ماجرستیزی خطرناکتر از دشمنی به اسرایل است به باور هیچ افغان یک کشور اسلامی همسایه مشترکات سیاسی فرهنگی زبانی مذهبی این قسم ماجرستیزی داشته باشه فردا امریکا واسرایل ازاین فرصت درافغانستان ازاین ماجرین سو استفاده کنند

>>>   در امریکائی بودن طالبان شک نکنید اینها را خود امریکا ساخت وخودش این چوچه خود را محافظت می کند.
آریا از جرمنی

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
از نشر نظرات نفاق افکنی و توهین آمیز معذوریم
مطالب خود را برای نشر به ایمیل afghanpaper@gmail.com ارسال فرمایید.
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است