میدان‌های واقعی نفوذ در ایران
 
تاریخ انتشار:   ۲۱:۵۰    ۱۴۰۴/۴/۱۹ کد خبر: 177593 منبع: پرینت

ضربه‌ای که نفوذ به ایران و حزب‌الله وارد کرد، پهپادهای پیش‌رفته‌ی هرمیس و جنگنده‌های مدرن اف-۳۵ وارد نکردند. پس یک هزینه‌ی چند میلیارد دلاری و نیروهای کارکشته زیاد نیاز است تا ایران شبکه‌‌های گسترده‌ی نفوذ اسراییل را کشف کند و با آن مقابله نماید. ایران نیاز دارد که در این مورد اقدامات همه‌جانبه انجام دهد. پس دغدغه‌ها و نگرانی‌های ایران را در این رویارویی حساس و سرنوشت‌ساز باید درک کرد.
در مورد شبکه‌های نفوذ اسراییل، قبلاً از جوانب مختلف هشدارهایی داده شده بود و اتفاقاتی افتاد که باید جدی گرفته می‌شد؛ ولی نشد. آن‌چه از رویارویی اسراییل با ایران و حزب‌الله آشکار شده، این است که نفوذ اسراییل بسیار گسترده، در سطوح بالا و در لایه‌های مختلف وجود دارد. به سه مورد اشاره، سپس به یک نتیجه بسنده می‌شود:

علی اشتری: علی اشتری، متخصص تجهیزات مخابراتی، حفاظتی و امنیتی بود. او چند شرکت تجاری داشت و مدت ۱۷ سال به واردات تجهیزات فنی مخابراتی و الکترونیکی مشغول بود. او با هوش خیلی بالا، با نیروهای دفاعی و امنیتی ایران همکاری می‌کرد و به آن‌ها مشاوره فنی می‌داد. در پشت پرده؛ اما او جاسوس اسراییل بود. علی اشتری وظیفه‌ داشت که از مراکز حساس و افراد مهم، اطلاعاجمع‌آوری کند و افرادی را برای عضویت موساد معرفی نماید. یکی از وظایف خاص او، معرفی قطعات معیوب برای پروژه‌های فوق حساس عنوان شده که منجر به شکست پروژه‌ها می‌شد. علی اشتری در سال ۱۳۸۷ به جرم جاسوسی برای اسراییل بازداشت و چند ماه بعد اعدام شد.

علی‌رضا اکبری: علی‌رضا اکبری جاسوس بلندپایه و دو تابعیتی انگلیس بود. گفته می‌شود او با همکاری روس‌ها شناسایی و دستگیر شد. مسوولیت‌های او در زمان‌های مختلف به ترتیب چنین بیان شده است: مسوول سازمان نظامی اجرای قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت، مسوول مطالعات امنیت بین‌الملل در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص، معاون وزیر دفاع، مشاور دبیر شورای عالی امنیت ملی، رییس مؤسسه مطالعات راهبردی، مشاور فرمانده نیروی دریایی، معاون حوزه‌ی امنیتی–دفاعی وزارت دفاع و معاون روابط خارجی وزارت دفاع. یکی از فعالیت‌های او مشاوره در زمینه‌ی مذاکرات هسته‌ای هم عنوان شده است. علی‌رضا اکبری، درست در همان سالی که علی اشتری بازداشت و اعدام شد، او نیز بازداشت شد و سپس با قید وثیقه آزاد گردید. علی‌رضا، که پیشانی‌اش به علامت زهد پینه‌ بسته بود، بار دیگر در سال ۱۳۹۸ بازداشت و در نهایت در سال ۱۴۰۱ اعدام شد. چهار ماه پس از اعدام او، منابع مستقل غربی، جاسوسی‌اش در مورد برنامه‌ی هسته‌ای ایران را تأیید کردند.

شهرام امیری : شهرام امیری، پژوهشگر و متخصص رادیو ایزوتوپ‌های پزشکی در دانشگاه صنعتی مالک‌اشتر بود. او در سال ۱۳۸۸ در سفر حج در عربستان ناپدید شد و بعد از آمریکا سر درآورد. در امریکا چند ویدیو منتشر کرد و اظهارات ضد و نقیض بیان کرد. امیری بعد از گذشت ۱۳ ماه، به ایران باز گشت. او پس از بازگشت به ایرن، مدتی بعد، به اتهام جاسوسی برای سیا بازداشت شد. گفته می‌شود که او در برنامه‌ی هسته‌ای ایران کار می‌کرد و اطلاعاتی حساسی در این باره داشته. قرار بر این بوده که سیا در برابر کاری که امیری انجام می‌دهد و اطلاعات حساسی که منتقل می‌کند، مبلغ پنج میلیون دلار به او بپردازد و اقامت آمریکا را نیز به او اعطا کند. او در نهایت به اتهام فوق، در سال ۱۳۹۵ اعدام شد.
از کاترین شکدم، علی عسگری، و کسانی که احمدی‌نژاد ادعا کرده است، صرف‌نظر می‌کنیم؛ و همین‌طور در مورد کولبرها و لنج‌ها چیزی نمی‌گویم.

پس از جنگ دوازده‌روزه، یکی از چیزهایی که بر سر زبان‌ها افتاد، این بود که به‌خاطر مساله نفوذ، حضور افغانستانی‌ها در ایران می‌تواند خطرساز باشد و اتهامات سنگینی نیز در این باره وارد شد. ظاهراً ۱۶ نفر افغانستانی هم به ظن ارتباط با شبکه‌های نفوذ بازداشت شدند.
چیزی که از مسوولین کشور همسایه انتظار می‌رود، این است: مظلوم‌نمایی در کار نیست، لازم نیست از اخلاق سخن گفته شود، بلکه تکیه صرفا بر مبنای اطلاعات واقعیت‌ها موجود است‌. اتباع افغانستان را بیرون کنید، افراد فاقد مدرک سر جای خود؛ شما حتی حق دارید افراد دارای مدرک را هم خارج کنید. این سرزمین شما است و این حق شما است.

با این‌که در دنیا، جاسوسی هیچ چیز بعیدی نیست، اما اتهام جاسوسی برای افغانستانی‌ها بسیار دور از ذهن است. بر اساس نمونه‌هایی که بیان شد، جاسوس‌ها در دل نهادها و سازمان‌ها حضور دارند. جاسوس در وزارت‌خانه‌ها، سازمان‌ها و نهادهای حساس، سمت و مقام بلند دارد. با درنظرداشت تجارب گذشته می‌توان گفت؛ جاسوس در مراکز پژوهشی و تحقیقاتی حساس فعالیت دارد. جاسوس در زمینه‌ی واردات قطعات حساس کار می‌کند. جاسوس در زمینه‌ی دفاعی، امنیتی و ضد امنیتی مشاوره می‌دهد. جاسوس شرکت‌دار است، جاسوس در فعالیت‌های بازرگانی مشارکت دارد. جاسوس در رده‌های تصمیم‌گیری در جلسات مهم، از شکوه ایران و غلبه بر دشمنان سخن می‌گوید. جاسوس درباره‌ی غنی‌سازی و برداشتن تحریم‌ها اظهارنظر می‌کند و مشاوره می‌دهد.
مشاغلی که برای افغانستانی‌ها درنظر گرفته شده، چاه‌کنی، کانال‌کنی، خشت‌زنی، بنایی، کار در مرغ‌داری و امثال آن است. با فعالیت در این حوزه‌ها، جاسوسی به لحاظ ارزش، امکان ندارد.

اتباع بیگانه‌ی همسایه؛ یعنی افغانستانی‌ها، با پرونده پاک و امتحانی که به سر بلندی پس داده، برای همسایه‌ی خود؛ یعنی ایران ثبات و آبادانی می‌خواهند و امیدوارند که ایران در کشف شبکه‌های نفوذ و خرابکاری موفق باشد. اما به‌نظر می‌رسد که از فعالیت‌های جاسوسی در گذشته، درس گرفته نشده، همان‌گونه که از نحوه‌ی ترور اسماعیل هنیه درس گرفته نشد؛ که اگر می‌شد، این اتفاقات ناگوار برای فرماندهان عالی‌رتبه و دانشمندان برجسته پیش نمی‌آمد.
اکنون روند به‌گونه‌ای پیش می‌رود که افکار عمومی، به‌جای مطالبه‌ی ملی، در برخورد با جاسوسان حرفه‌ای، روی یک مجموعه افغانی بی‌پناه متمرکز می‌شود. این مسیر، مسیر انحرافی است و می‌تواند ایجاد حاشیه‌ی امن برای جاسوسان حرفه‌ای و عوامل نفوذی باشد. ممکن است که در این مورد نیز مشاوره‌های علی اشتری‌ها و علی‌رضا اکبری‌ها و شهرام امیر‌ی‌ها در کار باشد.

سید جواد سجادی


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
میدان نفوذ
جاسوس ایران
نظرات بینندگان:

>>>   خود شما نفوذ را تا حدودی توضیح دادی دیواری کوتاه تر از افغانی فعلا برای مقصر نشان دادن نیست دلیل اخراج گسترده مهاجرین کان لم یکن شدن رفع تحریم ها است .با بازگشت تحریم ها در فرایند استپ بک شرایط برای حکومت سخت تر هم خواهد شد که از عهده آب و نان مردم ایران هم بر نخواهند آمد علت اخراج گسترده افغان ها این است نه ظن جاسوسی

>>>   قبل ازین که ایران مورد حملات اسراییل قرار بگیرد،ایران اعلان داشت که توسط یکی از جاسوس هایش اخبار و اطلاعات خیلی مهمی را از اسراییل بدست آورده است.
خبر نداشت که این فرد جاسوس دوطرفه بوده است و دولت اسراییل خودش این اطلاعات را در اختیار این جاسوس قرار داده است،تا از طریق او اطلاعات مهمی را از ایران بدست بیاورد.
نا گفته نماند که جواد ظریف وزیر خارجه قبلی ایران نیز حالا خودش یکی از جاسوس های امریکا و اسراییل است.

>>>   برادر نفوذ یعنی یگان های شبه نظامی خارجی که قصد تصرف و از کار انداختن پادگان های نظامی در شهر های ایران بویژه تهران را داشتند

>>>   کل منافقت از دست امریکا است.
شراندازی وجنگ اندازی خاصیت امریکای منافق است.
آریا از جرمنی

>>>   ایرانی های که به شایعات جاسوس بودن اتباع بیگانه در فضای حقیقی یا مجازی دامن می‌ زنند یا خود جاسوس اسرائیل و در پست های بالای دولتی وظیفه دارند یا کسانی اند که قرابت فامیلی با جاسوس دارند تا توجهات را از اصل هدف دور سازند البته احتمال موجودیت انسانهای سطحی نگر و عقده ای هم در بین این شایعه سازان می رود. مسئولین محترم ایرانی باید دنبال جاسوس اسرائیل در بین همکاران خود و در بین وطن فروشان ایرانی باشند نه در میان مهاجرینی که با همه سختی ها و مشکلات عالم مهاجرت و رفتار های ناشایست بعضی ایرانی ها باز هم قدر دان احسان ایرانی ها هستند و صداقت و وفاداری شان به ایران و ایرانی را عملا نشان داده اند و مهمتر از همه اینکه دشمنان ایران دنبال استخدام جاسوس بین کارگران بنایی، دامداری، مرغداری و چاه کنی و .... نیستند چون نیازی به جمع آوری معلومات در مورد تولیدات مرغ و تخم مرغ و گاو شیری و ... ندارند.

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
از نشر نظرات نفاق افکنی و توهین آمیز معذوریم
مطالب خود را برای نشر به ایمیل afghanpaper@gmail.com ارسال فرمایید.
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است