تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ ۱۴۰۴/۴/۱۷ | کد خبر: 177575 | منبع: |
پرینت
![]() |
شهروندان افغانستان مقیم آلمان و کشورهای همجوار که برای دریافت خدمات کنسولی به دفتر نمایندهگی افغانستان در مونیخ مراجعه میکنند، از فساد، بیکاری و سوءاستفاده در این کنسولگری شکایت دارند. آنان جنرال کنسول و کارکنان این نمایندهگی را به رشوهخواری، تبعیض قومی و زبانی متهم میکنند. به گفته مراجعان، جنرال کنسول هنگام رفتن به خانهاش، بدون رعایت ضوابط دیپلماتیک کارمندان محلی را سرپرست تعیین میکند. تاخیرها و عدم رسیدهگی بهموقع به امور مراجعان، بارها موجب اعتراض و حتا رفتارهای خشونتآمیز شده است. هفته گذشته، درگیری فزیکی میان مراجعان و کارمندان رخ داد که در نتیجه آن یکی از کارمندان کنسولگری دچار زخم سطحی چشم شد و فرد متهم فعلاً در بازداشت پولیس آلمان قرار دارد. منابع دیپلماتیک نیز زخم چشم این دیپلمات را تایید میکنند و میگویند که طالبان صدور پاسپورت را به منوط به ارسال پول کرده و این باعث شده که چهاره ماه میشود متقاضیان پاسپورت دریافت نکنند. با این حال، یک منبع دیپلماتیک تایید میکند که چشم این دیپلمات بر اثر درگیری دچار زخم شده است. همچنین میافزاید طالبان صدور پاسپورت را مشروط به ارسال پول از آلمان به افغاستان کردهاند و این باعث شده که متقاضیان بهرغم پرداخت پول و ثبت اطلاعات، پاسپورت خود را دریافت نکنند.
منابع از آلمان با اشتراک گذاشتن نوار تصویری که نشان میدهد یکی از کارمندان کنسولگری افغانستان در مونیخ دچار زخم سطحی چشم شده، میگویند که چشم او در نتیجه لفظی و فزیکی مراجعین زخم برداشته است. به گفته منابع، پس از رویداد، پولیس آلمان وارد عمل شد، آمبولانس به محل رسید و نیروهای امنیتی از هر دو طرف تحقیقات کردند. منابع ضعفهای اداری، فساد مالی و تاخیر در رسیدهگی به درخواست مراجعان را از عوامل اصلی بروز این درگیریهای مکرر در این نمایندهگی سیاسی میدانند.
براساس گزارش منابع، پس از آنکه یحی خان، کارمند کنسولگری افغانستان در مونیخ، به یکی از مراجعان گفته به لهجه ایرانی صحبت نکند و «زنجیرک» (گردنبند) نبندد، مراجع کننده با او وارد تنش لفظی و سپس درگیری فزیکی شده است. منابع میگویند که در این حادثه یحی خان دچار زخم سطحی در چشم شده است.
این منابع میگویند که کنسولگری افغانستان در مونیخ ظرفیتکاری و اداری محدود دارد و همزمان فشار مراجعین زیاد است. به گفته این منابع، وزارت خارجه طالبان اسناد که از سایر نمایندهگیها فرستاده میشود را نمیپذیرد و از همینرو فشار کار بالای این نمایندهگی زیاد است.
یک منبع میگوید: «در کنسولگری بینظمی زیادی وجود دارد. این کنسولگری بیشتر شبیه یک سرای است تا یک نمایندهگی دیپلماتیک. مراجعهکنندهگان براساس زمانبندی قبلی تعیین نمیشوند. این نمایندهگی بهدلیل فساد و سوءاستفاده از منابع مالی و اختیارات دیپلماتیک با طالبان تعامل کرده است. جنرال کنسول در لندن سکونت دارد و هنگام سفر به خانهاش، برخلاف اصول دیپلماتیک، کارمندان محلی را بهعنوان سرپرست منصوب میکند؛ هیچ حساب و کتاب روشنی وجود ندارد.»
همچنان منابع میافزیند که افرادی که شش ماه قبل وقت گرفتهاند هنگام مراجعه با تاخیر و بیتوجهی مواجه شدهاند، چون کارمندان ترجیح میدهند ابتدا به آنهایی که تلفنی وقت داده و پول گرفتهاند، خدمات ارایه شود. منابع اضافه میکنند که عواید کنسولگری امکان افزایش ظرفیت را فراهم کرده، اما این کار انجام نمیشود و درآمد حاصل مستقیماً در جیب کارکنان میرود و جنرال کنسول با رییس دفتر وزیر خارجه طالبان در تماس است و به هیچکس پاسخگو نیست.
منابع جنرال کنسول افغانستان در مونیخ را به سوءاستفاده از صلاحیت وظیفهای متهم میکنند و مدعی هستند که او کارکنان محلی را از یک قوم تعیین کرده است. به گفته منابع، او دو دیپلمات پیشین را از کار برکنار کرده و این اقدام واکنش وزارت خارجه آلمان را به همراه داشته است. طبق ادعای منابع، وزارت خارجه آلمان پرسیده که آیا این تغییرات باعث اختلال در روند کاری نمایندهگی نخواهد شد. جنرال کنسول در پاسخ گفته است که هیچ سکتهگی در روند کار بهوجود نخواهد آمد.
در همین حال، یک منبع دیپلماتیک میگوید که وضعیت یحی خان، کارمند کنسولگری، مناسب نیست. او با تاکید میگوید: «مراجعان هم مشکل دارند و تجربه نشان داده همیشه چنین بوده، اما در اینجا [کنسولگری] کسی پاسخگو نیست. دو دیپلمات را با بهانههایی مختلف رخصت دادند چون از دوستان خودشان نبودند؛ آنها از کارکنان پیشین وزارت خارجه بودند و بهجای آنها دوستان خود را منصوب کردند. تعداد کارکنان محلی به ۲۰ نفر رسیده و در این نمایندهگی فقط آقای رحیمی دیپلمات است. نمیدانم آلمان چگونه همرای اینها تفاهم کرده است.»
این منبع دیپلماتیک میگوید: «کارمند محلی چگونه به نهادهای حقوقی آلمان معرفی شده، در حالی که بحث امضای اسناد مطرح است و جز دیپلمات هیچکس حق امضای سند رسمی را ندارد. روزانه حدود ۴۰۰ سند امضا میشود؛ آقای رحیمی نمیتواند همه اینها را امضا کند و به همین خاطر از نظر ساختار اداری تضاد بزرگی وجود دارد، چراکه بسیاری از کارمندان محلی شهروندان آلمان یا افرادی با وضعیت پناهندهگی هستند.»
یک منبع دیپلماتیک میگوید: «کنسولگری اسناد مراجعان را به کابل ارسال میکند بدون این که کسی بفهمد؛ پاسپورتها از کابل فرستاده میشوند. چهار ماه است که پول مردم برای چاپ پاسپورت گرفته شده، اطلاعات ثبت شده، اما پاسپورت توزیع نمیشود؛ چرا که طالبان فشار آوردهاند پول پاسپورت باید به آنها ارسال شود.»
منابع محلی میگویند که صفتالله رحیمی، جنرال کنسول افغانستان در مونیخ که از سوی حکومت پیشین تعیین شده، با طالبان در تعامل قرار دارد. به گفته منابع، او پیشتر رییس دفتر اکلیل حکیمی، وزیر مالیه حکومت سابق، بوده و سپس بهعنوان مستشار و وزیرمختار در بروکسل منصوب شد. حدود یک سال پیش از سقوط دولت پیشین، بهعنوان جنرال کنسول در مونیخ تعیین شده است.
منابع ادعا میکنند که کنسولگری افغانستان در مونیخ در تهکوی یک اتاق عکاسی و فوتوکاپی ساخته است که روزانه بیش از هزار یورو درآمد دارد. منابع میگویند که هیچ شفافیت و پاسخگویی در مورد این درآمدها وجود ندارد و بخش عمده آن صرف هزینههای شخصی مانند مهمانی و تفریح جنرالکنسول میشود. همچنین گزارش شده که در سال ۲۰۲۱، متقاضیانی که برای دریافت پاسپورت پول واریز کرده بودند، مبالغ پرداختیشان حیفومیل شد و بدون پاسخگویی مجبور به پرداخت مجدد شدند.
براساس گزارش منابع، اسناد مراجعان در کنسولگری افغانستان در مونیخ گم میشوند و مراجعه کنندهگان مجبورند بار دیگر آنها را کاپی کنند. بهگفته منابع، بهدلیل نبود خدمات عکاسی و فوتوکاپی در خارج از کنسولگری، اسناد هر بار به اتاق عکاسی داخلی کنسولگری فرستاده میشود.
همچنان منابع گزارش میدهند که کنسولگری افغانستان در مونیخ برای دریافت پول، روش انتقال بانکی را بهدلایل مختلف انجام نمیدهد و پرداختها را بهصورت نقدی تحویل میگیرد. بهگفته آنان، این روند هیچگونه شفافیت مالی ندارد و هر سند کنسولی با پول مشخص، تحت اختیار مستقیم جنرال کنسول یا افرادی وابسته به او اجرا میشود.
این منابع تاکید میکنند که علاوه بر این، مراجعهکنندهگان با وجود سفر از مناطق دوردست و داشتن تذکره غیابی، برای تایید هویت توسط وزارت خارجه طالبان با مشکلات جدی مواجه شدهاند و مجبور به سفر مکرر و سرگردانی چند ماهه شدهاند.
براساس گفتههای منابع، دریافت تذکرههای غیابی از طریق وابستهگان باید در افغانستان طی مراحل شود و این مساله بار چالش جدیدی بر دوش متقاضیان پاسپورت و خدمات کنسولی در آلمان گذاشته است. در حالی که تذکرههای کنونی آنان در دوره حکومت پیشین صادر شده، اما متقاضیان مجبورند بهصورت غیابی درخواست تذکره کنند و آن را در وزارت خارجه طالبان تایید نمایند.
همچنان منابع میگویند که بسیاری از متقاضیان خدمات کنسولی از شهرهای دوردست آلمان که گاهی ۸–۹ ساعت راه منزل میزنند و حتا از محل کارشان رخصت میگیرند. اما هنگام مراجعه، به آنها گفته میشود که این کنسولگری برایشان خدمات ارایه نمیکند که این وضعیت بارها باعث دلخوری و خشم متقاضیان شده و گاهی به ایجاد درگیری و تنش لفظی منجر گردیده است.
پیش از این، منابع دیپلماتیک از وضعیت نامناسب برخی نمایندهگیهای دیپلماتیک افغانستان در کشورهای اروپایی شکایت کردهاند و برخی دیپلماتهای حکومت پیشین را متهم به سوءاستفاده از صلاحیتها و تعامل با طالبان کردهاند.
صفت رحیمی، سرکنسول افغانستان در مونیخ، آلمان، تا زمان انتشار این گزارش، به تماسهای ۸صبح در این زمینه پاسخی نداده است.
امین کاوه
>>> این مشکلات ناشی از تفاوتها و تبعیض های قومی ، لسانی، سمتي، تنظيمي مي باشد، كه باعث نفاق خيلي عميق در سطح كشور و بیرون ان مي باشد.قبلن كارکنان سفارت هااغلبن از وابستگان گروه خاص قومی بودند كه نظر به طرز تفكر متعصبانه با هموطنان ساير اقوام مخصوصن پشتونها رویه غیر انسانی داشتند، اکنون نوبت به دگران رسیده است، این عمل هردو گروه قابل مذمت مي باشد !
>>> بیاید از کنسولگری افغانستا در جده باخبر شوید
روزانه درامد کونسلگری فقط بیش از 10هزار دالر از اصدار پاسپورت ها میشود
اکثریت مارمندان رسمی بیش از 5 سال میشود که در قنصلی استند
قانونا باید هر سه سال باید تغییر کنند
چوین اشپز از عربسان
>>> چه میگی برادر
در قنصلگری جده چندی پبیش یک موتر را خریدند که خوب خوب عربها نمیتوانند سوار شوندلد
وکسانی در پست کامند محلی کار میکنند که شهادت نامه ثانوی را هم ندارند
مراد قل از جده عربستان