قطعنامه جدید سازمان ملل درباره وضعیت افغانستان
 
تاریخ انتشار:   ۰۸:۴۵    ۱۴۰۴/۴/۱۷ کد خبر: 177572 منبع: پرینت

مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه ای را با ۱۱۶ رای موافق درباره وضعیت افغانستان تصویب کرد که بر حقوق بشر، حکومتداری آینده و حاکمیت قانون در این کشور تاکید دارد.
به گزارش ایرنا، مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی قطعنامه پیشنهادی از سوی آلمان و همراهی ایرلند و سوئد درباره وضعیت افغانستان را با ۱۱۶ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع تصویب کرد.

در این قطعنامه آمده است: جامعه بین‌المللی و سازمان ملل متحد همچنان عمیقا نگران وضعیت افغانستان هستند.
در بخش دیگری از این قطعنامه آمده است: این قطعنامه مبتنی بر اجماع است و از طریق تعامل و مذاکره فعال با همه کشورهای عضو سازمان ملل متحد حاصل شده است و از همکاری عملی با مقامات موقت افغانستان، از جمله در مورد بازگشت امن پناهندگان افغان، حمایت می‌شود.

در این قطعنامه آمده است: نگرانی شدیدی در مورد وضعیت وخیم حقوق بشر در افغانستان، به ویژه برای زنان و دختران، که حقوق آنها به طور سیستماتیک توسط طالبان نقض می‌شود، وجود دارد. این قطعنامه پیام همبستگی و حمایت از مردم افغانستان، به ویژه زنان، دختران و قربانیان خشونت را ارسال می‌کند.
در گزارش سه ماهه آنتونیو گوتیرش در مورد افغانستان که ۲۳ ژوئن به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد، ادامه محدودیت های شدید بر زنان در افغانستان، عمیق شدن بحران اقتصادی و نقض گسترده حقوق بشر به عنوان موضوعات قابل نگرانی بیان شده اند.

سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل در سخنانی گفت: «احکامی که طالبان علیه زنان و دختران وضع کرده‌اند، تقریباً به معنای از بین بردن کامل حقوق آنهاست.» افغانستان در طول تقریباً چهار سال حکومت طالبان، یکی از بزرگترین بحران‌های بشردوستانه و حقوق بشری جهان را تجربه کرده است.
نصیر احمد فایق افزود: سیاست‌های طالبان، کنترل استبدادی را تثبیت کرده و تبعیض سیستماتیک را به ویژه علیه زنان و دختران (به عنوان مثال، ممنوعیت تحصیل و اشتغال) مدون کرده است. افغانستان تنها کشوری است که دختران رسماً از آموزش متوسطه و عالی منع شده‌اند، که این امر نقض شدید حقوق بشر و یک فاجعه استراتژیک است.

نماینده افغانستان از تاکید قوی قطعنامه بر حقوق بشر، حکومتداری و حاکمیت قانون استقبال و از درخواست‌ها برای لغو سیاست‌های طالبان که تبعیض جنسیتی را نهادینه می‌کنند، حمایت کرد.
فایق اضافه کرد: این قطعنامه خواهان تقویت نظارت بین‌المللی، سازوکارهای پاسخگویی و به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به عنوان یک جرم تحت قوانین بین‌المللی است. صلح پایدار در افغانستان نیازمند حکومتداری فراگیر، نماینده‌محور و مشارکتی، با گفتگوی واقعی میان مردم افغانستان است که منعکس‌کننده آرمان‌های همه افغان‌ها باشد.
وی تصریح کرد: طالبان نمی‌توانند تنها راه حل بحران افغانستان باشند و نماینده مردم افغانستان یا ارزش‌های اسلامی نیستند.

نماینده افغانستان از انتصاب یک هماهنگ‌کننده سازمان ملل برای تسهیل یک رویکرد بین‌المللی منسجم‌تر و گفتگوی سیاسی فراگیر حمایت کرد و گفت: وضعیت وخیم انسانی نیازمند کمک‌های اصولی و پاسخگو به جنسیت است و همبستگی بین‌المللی یک تعهد اخلاقی است.
نماینده افغانستان بر وضعیت اسفناک پناهندگان افغان تاکید کرد و از کشورهای میزبان خواست که قوانین بین‌المللی را رعایت کنند و خواستار دلسوزی و حمایت از پناهندگانی است که با بازگشت اجباری و رفتار غیرانسانی مواجه هستند.
فایق قویاً از فراخوان برای یک فرآیند سیاسی معتبر که «ریشه در گفتگوی واقعی میان مردم افغانستان داشته باشد و منعکس‌کننده آرمان‌های متنوع همه افغان‌ها، زنان، جوانان، اقلیت‌ها و جامعه مدنی باشد» حمایت کرد.

کد (9)


این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
سازمان ملل
وضعیت افغانستان
نظرات بینندگان:

>>>   این قطعنامه ها بر فرق سرشان بخورد وقتی به درد مردم نمی‌خورد کاری کنید

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
از نشر نظرات نفاق افکنی و توهین آمیز معذوریم
مطالب خود را برای نشر به ایمیل afghanpaper@gmail.com ارسال فرمایید.
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است