نشست بن: توافق یا تسلیم؟ (سند)
یونس قانونی: بادرنظرگرفتن کاهش پشتیبانی مردمی، به ویژه از سوی نسل جوان، تصمیم گرفتم از عرصه سیاست کنار بروم 
تاریخ انتشار:   ۲۰:۳۰    ۱۴۰۴/۱/۳۱ کد خبر: 177117 منبع: پرینت

بادرنظرگرفتن کاهش پشتیبانی مردمی، به ویژه از سوی نسل جوان، تصمیم گرفتم از عرصه سیاست کنار بروم.
امید است این تصمیم، باعث بازاندیشی در صفوف رهبری سیاسی کشور گردد و زمینه را برای نسلی ن. و پویا فراهم سازد.
ونس قانونی

نشست بن، آن‌گونه که در حافظه‌ جمعی مردم افغانستان حک شده، نه یک توافق ملی، بلکه لحظه‌ای سرنوشت‌ساز از تسلیم خواسته‌های خارجی‌ها به بهای فروپاشی وحدت مقاومت‌ملی بود. آقای یونس قانونی که در آن زمان با اعتماد عمومی و در رأس هیات مذاکره‌کننده حاضر شد، نمی‌تواند از پیامدهای آن نشست شانه خالی کند. چه این نامه اخیر واقعاً از او باشد یا نباشد، در هر دو صورت مسوولیت سیاسی و اخلاقی آنچه در بن گذشت، بر دوش او است.

اگر نامه جعلی باشد، سکوت او زمینه را برای تحریف تاریخ و فریب افکار عمومی فراهم می‌کند. اما اگر نامه از او باشد، این سخن‌پردازی‌ها بعد از بیست سال، نه پاک‌کن خیانت، بلکه تأیید دوباره‌ی خطایی تاریخی است؛ خطایی که جای استاد ربانی را با کرزی «در ظاهر دموکرات اما نماینده طالب»، تعویض کرد و ریشه‌های مقاومت را به دست معامله سپرد.

امروز که کشور در خاکستر آن اشتباهات می‌سوزد، آقای قانونی نه در کنار مقاومت‌گران در صحنه، بلکه در ساختاری کم‌رمق و بی‌اثر به نام «شورای مقاومت ملی» سرگرم است؛ شورایی که نه مقاومت دارد، نه پایگاه، و نه پیوند با مردمی که هنوز در پنجشیر، اندراب، بدخشان، تخار و کاپیسا پرچم مقاومت را برافراشته نگه‌ داشته‌اند.
تاریخ با گذشت زمان سخت‌گیرتر می‌شود، و وجدان‌های نیمه‌خاموش را ناگزیر به پاسخ می‌کشاند. نشست بن، اگر توافق بود، چرا چنین تسلیم‌نامه‌ای به دنبال داشت؟ پاسخ این پرسش را باید آن‌ها بدهند که در زمان تصمیم، قدرت داشتند ولی جرأت نه...

کاظم همایون


نشست بن

این خبر را به اشتراک بگذارید
تگ ها:
نشست بن
توافق تسلیم
نظرات بینندگان:

>>>   برای این رهزنان رو و آبرویی باقی نمانده تا دوباره برگردند.
شمس تمنا

>>>   قانونی و امثالهم لندغران بی نام و نسب بودند
کوشش کردند تا نام پر افتخار تاجیکان را بد کنند

>>>   به اغای قانونی درود و تحیات نثار میشود:
واقعآ متن منتشیره و دستخط به شما مربوط است؟
امید این پرسش لاجواب نماند

>>>   اگر این نامه از آقای قانونی باشد معنی اش این است که نه از سیاست بلکه از ایستادن کنار مردم و مقاومت ملی مردم افغانستان خود را کنار میکشد چونکه میداند که عمرش کفاف نمیکند تا پیروزی مقاومت مردم افغانستان را شاهد باشد.
به هر حال مقاومت ادامه دارد چه با قانونی یا بدون قانونی اما برای قانونی و امثالهم بهتر این است که به جای کنار کشیدن و در غندی خیر نشستن خودشان را یک قدم عقب بکشند و اجازه بدهند تا نسل جوان مقاومت دلیرانه برزمند و این عالیجنابان حد اقل در عقبه مقاومت بایستند و با نوشتن حقایق دوران مسولیت شان و با اشتراک گذاشتن تجارب شان حد اقل مسولیت خودشان را در پیشگاه خداوند متعال و مردم غیور و مقاوم وطن ادا کنند.

>>>   قانونی لنگ بد بخت نام پنجشیر را فروخت ولکه ننگ بر جبین جنبش های آزادی در کشور گردیده است در روز سقوط کابل با دار ودسته خود فروخته اش در پاکستان آخرین سند فروش افغانستان را به قریشی وزیر خارجه پاکستان وعمران خان تسلیم کرد.
آریا از جرمنی

>>>   به خلیلی و محقق و لندغران دیگر که با هم مقاومت فراریان را تشکیل دادید با استعفای دسته جمعی ملت را خوشحال خواهید کرد.

>>>   پیش ازین که قانونی استعفی بدهد، من از طریق همین سایت چهار سال پیش هنگامی که قدرت در زمان جو بایدن به طالبان تسلیم داده شد،به اطلاع شان رساندم که چهار سال بعد یا خود جو بایدن کاندید ریاست جمهوری است و یا هم دونالد ترامپ. بنأ در هشت سال آینده مخالفین طالبان باید از دوباره به قدرت رسیدن دست بشویند.
فکر میکردند که دروغ میگویم.
اگر خبر میداشتند،همان چهار سال پیش استعفی میدادند.

>>>   قانونی و سایر پنجشیران لکه ننگ بر جبین پاک تاجیکان است.
اینها جز لندغری کار دیگری بلد نیستند
داکتر سید احمد

>>>   چور وچپاول غارت صد ها میلیون دالر که از مردم بیچاره غریب بیوه یتیم هردم شهید دزدی کردی اول دو باره به مردم مسترد کن.و دوم جرم و جنیاتی که در کابل کردید از محاکمه برات بیگیر بعد چهره ....را از مردم دور کن.
احمد

>>>   وقتی دید دیگر نمی تواند پایه های برق را منهدم کند بالاخره کنار کشید ولی افسوس که خاطره های بسیار بدی را در ذهن مردم بیچاره و فقیر ما با خیانت‌ها و دزدیدن مال و منالشانبه جا گذاشتند و نا جوانمردانه از مملکت فرار نمودند!!

>>>   Hafiz Ravand
ناتکمیل خواندن کار کنفراس بن بخاطر نبود تالبان انگیزه تباری ومادی دارد :
چونانی که ، دیروز جناب ژنرال نورالحق علومی قندهاری رئیس حزب متحدملی ، نبود تالبان تروریست افغان را در کنفرانس بن کمبود برنامه کاری کنفرانس می‌دانست.
امروز جناب یونس قانونی رئیس پیشین پارلمان دولت کرزی ، نبود تالبان تروریست را در کنفرانس بن کمبود کار کنفرانس می‌داند.
به باور من کمبود گفتن آقای علومی توجیه تباری داشته بخاطر اینکه رهبری قندهاری های افغانش ساقط گردید .
همچنان کمبود گفتن آقای قانونی توجیه مادی ومنافع شخصی دارد که ، از ایشان جایداد های در افغانستان نامنهاد بجامانده است .
به همین ترتیب قابل یاد آوری میدانم که شورای نامنهاد آنقره هم که اخیرن یک افغان را در رهبری آن شورا گذاشته اند ، قطعن توجیه مادی ومنافع شخصی اعضای این شورای ناکام ودست نگر بیگانه را داشته که دیگر چانسی برای حضور نمی بینند واز همین خاطر برایشان بینی خمیری درست کردند تا بشکلی از اشکال به تالبان نزدیک گردیده ، به جای وجایگاه های فرعونی شان برسند .
در غیر اینصورت هیچگونه توجیه درکارنیست تا این آدم‌های شکست خورده فراری یک چهره دود زده معلوم‌الحال افغان را در راس خویش قرا بدهند وبه جنگ به اصطلاح دادخواهی ، هویت طلبی وآزادی سرزمین بروند که قطعن چنین چیزی درمیان نبوده واین ها همان خس وخاشاک سیل آورده ای اند که چانس وتصادف روز گار اینها را از گلخند حمام به پشت دخل آورد که چونان از دخل دزدیدند که دیگر چانس ورود به حمام نیز ندارد. واز همین خاطر به هرطرف دست وپا می‌کند تابقول معروف : خدا مرادشان را بدهد .

>>>   آریا ، کدام سند ؟
اگر کاپی اش را داری نشر کن!!

>>>   قانونی یک خاین مالی است که بخاطر بدست آوردن چوکی معامله کرد، بن تخلص این آدم است یونس ...

ایمیل:
لطفا فارسی تایپ کنید. نوشتن آدرس ایمیل الزامی نیست
میتوانید نام و محل سکونت خود را همراه نظرتان برای چاپ ارسال نمایید
پربیننده ترین اخبار 48 ساعت گذشته
کليه حقوق محفوظ ميباشد.
نقل مطالب با ذکر منبع (شبکه اطلاع رسانی افغانستان) بلامانع است